top of page
DSC01148_edited.jpg
Profilbokstäver

Profiltecken är urfrästa logotyper för olika typer av ändamål. De tillverkas oftast av metall eller plast som kan lackas, poleras eller behandlas på andra sätt för att få fram rätt budskap. Därefter monteras de på t.ex. plåt, akryl eller direkt på vägg.

p00.jpg

PROFIL 00

Obelyst bokstav

Profil 00 är en obelyst reliefbokstav som tillverkas av plan aluminiumplåt i olika tjocklekar, vilken pulverlackeras i önskad kulör. Bokstaven kan separatmonteras direkt på fasaden med stift alternativt dubbelhäftande tejp på baksidan. Kan även monteras på aluminiumram för ett enklare montage..

p01.jpg

PROFIL 01

Obelyst bokstav

Profil 01 är en obelyst reliefbokstav tillverkad i aluminium, Denna har till skillnad mot P00 en svetsad kant bakåt vilket skapar en 3D-känsla. Bokstaven pulverlackeras i önskad kulör. Bokstaven kan separatmonteras direkt på fasad/vägg med stift alternativt montageklackar på baksidan, eller så monteras texten på en aluminiumram för enklare montage.

p2.jpg

PROFIL 2

Centrum- och konturbelyst bokstav

Profil 2 är en profilbokstav  tillverkad i aluminium och anpassad till neonrör.Till skillnad mot Profil 1 har Profil 2 en lös front med en liten avskärmningskant vilken koncentrerar ljuset och skyddar neonröret mot väder och vind. Bokstaven separatmonteras direkt på fasad/vägg alternativt på en aluminiumram för enklare montage.

p3.jpg

PROFIL 3

Bakgrundsbelyst bokstav

Profil 3 är en profilbokstav tillverkad i aluminium och pulver- lackeras i önskad kulör. Ledbelysningen monteras på bokstavens bakstycke, så att den lyser bakåt på  fasaden och ger en så kallad coronaeffekt.

Bokstaven separatmonteras direkt på fasad/vägg alternativt på en aluminiumram för enklare montage.

p4.jpg

PROFIL 4

Diskret belyst bokstav

Profil 4 är en profilbokstav med stomme och list tillverkad i aluminium och  pulverlackeras i önskad kulör. Fronten består av 3 mm LED-akryl vilken hålls fast av aluminiumlisten som skruvas i bokstavsstommen. Fronten kan behållas vit eller folieras i önskad kulör. Bokstaven är invändigt belyst med LED. Bokstäverna kan separatmonteras på distans från fasad/vägg, alternativt på en aluminiumram för enklare montage.

p5.jpg

PROFIL 5

Diodbelyst bokstav

Profil 5 har en bokstavsstomme i aluminium vilken pulverlackeras i önskad kulör. Fronten består av 3 mm akryl på vilken det limmas en plastlist runt om, som sedan skruvas fast i bokstavsstommen. Bokstaven är invändigt belyst med LED. Bokstäverna kan separatmonteras på distans från fasad/vägg, alternativt på en aluminiumram för enklare montage.

p6.jpg

PROFIL 6

Diodbokstav

Profil 6 är den absolut populäraste profilbokstaven. Den har en stomme i aluminium vilken pulverlackeras i önskad kulör. Fronten består av 10 mm LED-akryl vilken sänks ner 7 mm ner i bokstaven och fästs i sidorna. Fronten får då en lysande tjocklek på ca 3 mm runt om. Fronten kan behållas vit eller folieras i önskad kulör. Bokstaven är invändigt belyst med LED. Bokstäverna kan separatmonteras på distans från fasad/vägg, alternativt på en aluminiumram för enklare montage.

p6-3.jpg

PROFIL 6/3

Diodbokstav

Profil 6/3 är en profilbokstav tillverkad i aluminium och pulver-lackeras i önskad kulör. Förses med ledbelysning för belysning både framåt och bakåt. Bokstaven separatmonteras direkt på fasad/vägg alternativt på en aluminiumram för enklare montage.

letter.jpg

LETTERBOX

Diodbokstav

Letterbox är en exklusivare variant av Profil 6. Den har också en stomme i aluminium och en front i 10 mm akryl. Skillnaden är att på en Letterbox är hela fronten nersänkt i stommen så att den livar med stommen. Fronten kan behållas vit eller folieras i önskad kulör. Bokstaven är invändigt belyst med LED. Bokstäverna kan separatmonteras på distans från fasad/vägg, alternativt på en aluminiumram för enklare montage.

bottom of page