top of page

Lediga jobb hittar du här!

Inga lediga tjänster ? Skicka gärna en spontanansökan här!

DSC01600.JPG

Hantverket

Rådgivning vid ljussättning.

Även om huvudfokus ligger på tillverkningen är vi högst gärna delaktiga i ljussättningen av skylten för att optimera effekten eller kostnaden.

Betraktningsavståndet är många gånger avgörande för hur detaljrik en skylt bör vara. Här finns mycket att hämta till ett bättre pris om vi rådfrågas.

CNC

Tillverkning av skyltar startar utifrån råmaterial i tex plast och aluminium. Kundens original utnyttjas för att programmera den skärande bearbetningen. Få ritningar är vägledande utan vi använder vektoriserade filer för att planera tillverkningen. Arbetet kring beredningen kan vara omfattande eller enkel utifrån skyltens detaljgrad.

5528309f6660b.jpg
5528309e10384.jpg

Plåt

Utformning av skyltar ligger ofta i våra händer när det kommer till detaljer. När det gäller materialval och hållfasthet används beprövade metoder för att säkerställa hållbarhet eller korrekt ljussättning. Eftersom sortimentet är stort finns stor kunskap på alla sätt. CNC-styrda maskiner som finns i branschen hjälper oss att minska arbetstiden och säkerställa utformingen.

Folie

Här utgår hantverket från kundens original och det är avgörande att återge rätt kulör på skylten. Materialvalen inom folie är omfattande. Därtill finns datorstyrda maskiner (plotter) som skär vinyl och printer för att skriva flerfärg på vinylen. En van hand bakom datorn är avgörande för rollen.

IMG_3969.jpg
3.jpg

Lackering

Vår tanke kring hållbara produkter med lång livslängd har en tydlig koppling till valet av pulverlackering som är den dominerande metoden för vår produktion. Dagligen finns ett brett sortiment av drygt 120st RAL kulörer.

LED-belysta skyltar har alltid en vit kulör på insidan för maximal ljuseffekt men där profilbokstävernas utsida är valfri i andra färger.

Montage

I den sista produktionsgruppen ska skylten sättas ihop till den planerade helheten. Även här finns många tekniska detaljer som är avgörande för kvaliteten. Ljussättning med rätt mängd LED ska ge det önskade intrycket med jämn ljussättning. LED sätts fast med flertalet arbetssteg för att kunna hantera vädrets olika faser med värme/kyla och varierande mängd fukt/kondens.

Både LED och drivdon är tydligt utvalda produkter för att säkerställa den tänka livslängd på 50 000 driftstimmar.

bottom of page